Ясновидката Искра Караколева: ГЕРБ-СДС ще спечелят предсрочните избори

Бойко Борисов ще се върне в управлението, България ще има жена президент, а Методи Чимев още един кметски мандат в Дупница, предсказва гадателката от Бистрица

ГЕРБ-СДС ще спечелят предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, а Бойко Борисов отново ще се върне в управлението на България. Това предрича гадателката Искра Караколева от дупнишкото село Бистрица, която развила ясновидски способности преди около 40 години.

„ГЕРБ и СДС ще са победителите на тези избори. Бойко Борисов рано или късно пак ще се върне в управлението на страната. Хората го търсят и оценяват, особено пенсионерите. Много хора, особено от по-младите, не го харесват. Има и хора, които го мразят, но аз виждам това – може да не е като премиер, но отново ще е в управлението. Румен Радев не знам дали ще е президент следващия мандат, не съм сигурна на 100 %. По-скоро виждам жена като президент. Може да не е за цял мандат, за 5 години, но жена ще ръководи държавата за известно време”, прогнозира Искра Караколева. Според нея България върви към по-добро, въпреки настоящите трудности и криза.

„В момента в страната има доста голямо напрежение. Има и положителни, и отрицателни неща, но България бавно, но сигурно върви напред. Може да е като калинка-малинка, както казват бабите на село, но ще има напредък. Много млади хора се върнаха от чужбина и ще се връщат още – по-осезаемо към 2027-2028 година. И това ще са млади хора с професии. Виждам повече положителни неща за страната ни до края на годината. Ноември месец ще е хубав за България. Тази зима ще има повече туристи в планинските курорти в сравнение с миналата година – най-вече англичани и германци. Следващата година ще е хубава от самото началото. Хубави ще са и пролетта, и лятото, което ще е по-сполучливо з по отношение на туризма от сега, и есента. Идващата година я виждам много по-силна за градовете ни по Черноморието. 2023 година ще е напрегната, но няма да е лоша. Не виждам политически катаклизми за България. Няма да има и сериозни войни като цяло, ще започне да утихва и конфликтът между Украйна и Русия”, уверява ясновидката.

По думите й обаче човечеството е застрашено от нова тежка болест. „Към 2028 и най-вече около 2030 и 2031 година пак от Китай ще дойде много тежка болест, много по-сериозна от корона вируса”, предсказва гадателката.
Леля Искра, както я наричат много нейни близки, направи прогноза и за Дупница: „В града не виждам нищо лошо. Управата ни е доста сериозна и отговорна, със зам.-кмета Крум Милев, с кмета Методи Чимев. Не виждам проблеми. Напротив, сегашната управа ще продължи, Методи Чимев ще е кмет и следващия мандат.”

Искра Караколева разказа и за необичайните си способности: „Станах ясновидка след 2 часа в кома и 2 години ходене по болници, което беше между 1980 и 1982 година. Дарбата ми е от Бога. Много хора са идвали при мен да искат да ги науча. Преди 15 години една жена искаше да й покажа какво означават фигурите в кафето. Погледна в чашата, аз започнах да й обяснявам, но след малко каза, че нищо не вижда. Не толкова просто. И не гледам за пари. Държа на човещината и приятелството. Гледала съм и за 50 лева, когато съм помогнала на човек и е доволен, и за едно пакетче кафе, когато човекът така е преценил или са такива възможностите му. Ако някой каже, че толкова струва гадаенето, значи търси финансовата изгода. На всички пожелавам успех. Вечерно време като се моля, казвам: „Боже, запази човечеството, вселената!”. Молитвата ми е: „Мили Боже, закриляй всяко живо същество на тая земя”.

Гадателката живее в Бистрица. По професия е готвач – технолог, завършила е бившия техникум по обществено хранене в Кюстендил. Работила е като главен готвач в бившия ресторант в Бистрица. Била готвач и в детската ясла в Бистрица, и в химико-фармацевтичното предприятие в Дупница (настоящата „Тева”).