1 175 079 лв. погълна обновяването на административната сграда на ОД МВР-Кюстендил

Радмила Рангелова и Георги Кръстилов
  • Целта е повишаване енергийната ефективност и намаляване разходите за енергия

 

Община Кюстендил и Областна дирекция на МВР отчетоха успешно изпълнение на проекта „Обновяване на административната сграда на Областна дирекция на МВР“ в Кюстендил, стана ясно на пресконференция. На 10 февруари официално приключват дейностите по проекта. Общата стойност на проекта е 1 175 079 лв., от които 987 903 лв. са финансирани от ЕФРР, 174 335 лв. национално финансиране и 12 840 собствен принос. Данните оповести зам.-кметът на община Кюстендил с ресор „Социални дейности и проекти” Радмила Рангелова, която даде яснота и за извършените дейности по проекта. На срещата присъства и Георги Кръстилов, представител на Областна дирекция на МВР – Кюстендил.

„Този проект е един от седемте проекта в одобрената Инвестиционна програма на община Кюстендил. Към днешна дата ние имаме договорени шест проекта. Отчетените проекти са два, а това е третият, който отчитаме. Общата стойност на проекта е 1 175 079 лева. Собственият принос към проекта, заплатен от страна на Областна дирекция на МВР-Кюстендил, е в размер на 12 840 лева, като тази сума покрива дейности, които са задължителни за реализиране на проекта, съгласно насоките за кандидатстване, но не са допустими за финансиране от същите насоки”, каза Радмила Рангелова.

Продължителността на проекта бе 18 месеца, като той стартира на 10 август 2017 г. и приключва на 10 февруари т.г.

Специфичните цели на проекта са повишаване енергийната ефективност на сградата и намаляване разходите за енергия.

Проектът включва 5 дейности. Първата дейност е организация и управление на проекта, втората – публичност и визуализация. Дейност 3 е изпълнение на инженеринг – проектиране, авторски надзор и изпълнение на дейности по СМР. Въведени са мерки за енергийна ефективност на обекта и е осигурен достъп на хора с увреждания. Дейност 4 – Упражняване на строителен надзор и изготвяне на доклад за оценка на съответствието на инвестиционните проекти и въвеждане на обектите в експлоатация. Последната дейност е извършване на финансов одит на проекта.