1 568 000 лв. получи Радомир за реконструкция, оборудване и обзавеждане на многофункционална спортна зала

1 568 000 лв. ще получи община Радомир за реконструкция, оборудване и обзавеждане на многофункционална спортна зала в града. Това стана ясно на проведеното днес редовно заседание на кабинета.

 

„Преди 15 години новопостроената спортна зала беше разрушена, оттогава сме без спортна зала“, посочи кметът на Радомир Пламен Алексиев. Той изтъкна, че волейболът е с традиции в Радомир, а с една реконструирана спортна зала ще се даде възможност за провеждането на сериозни спортни мероприятия в града.

„Средствата, които отпуска правителството, отиват пряко при хората. Парите се дават за водоснабдяване, канализация, училища, образование, спорт, паркове и то в общини, където кметовете са от целия политически спектър. Точно така ще продължим да работим и да помагаме“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното заседание на кабинета, на което правителството отпусна 8,7 млн. лв. по бюджетите на общините Лесичово, Белово, Смолян, Плевен, Радомир, Мездра, Сливен и Болярово.

Грижата към общините на правителството винаги е била адекватна и точна, отчитаме проблемите на дадените населени места и с всички наши решения сме се старали да подобрим условията, в които живеят хората“, отбеляза министърът на финансите Кирил Ананиев по време на заседанието. Ананиев допълни, че Министерският съвет продължава да подкрепя с финансова помощ също изграждането и ремонтите на християнски храмове и манастири в страната.