10 месеца лишаване от свобода за дупничанин

Бръмчал с чужди табели и изловен да шофира пиян

 

Районен съд – Дупница одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за общ срок от 10 месеца, по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в 3 престъпления – отнемане на чужди движими вещи – регистрационни табели, управление на лек автомобил с два броя табели, издадени за друго МПС и управление на МПС след употреба на алкохол.

Подсъдимият С. С. / на 54 г., осъждан / се признава за виновен в това, че на 24.03.2022г., около 11:20 часа в гр. Дупница, на път II-62, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, служейки си с два броя табели с регистрационен номер „КН ……“, издадени за друго МПС, както и за това, че в периода от неустановена дата през месец септември 2021г. до 24.09.2021 год. от товарен автомобил „Фолксваген“, паркиран пред сервиз за ремонт и обслужване на климатицив гр. Дупница, е отнел чужди движими вещи, а именно: два броя регистрационни табели от владението на М. С. от гр. Дупница, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

Подсъдимиятсе признава за виновени в това, че на 24.03.2022г., около 11:20 часа в гр. Дупница, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно с концентрация 1,74 промила на хиляда, след като е осъден на условно наказание „лишаване от свобода“, с влязла в сила присъда, отново за управление на МПС след употреба на алкохол.

Районен съд – Дупница му налага едно общо, най- тежко наказание из между наложените три, а именно „Лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца при първоначален „общ“ режим на изтърпяване. Съдът привежда в изпълнение и отложеното наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца.