10 милиона лева наляхме в Симитли, похвали се премиерът

С над 10 млн. лв. правителството е помогнало на община Симитли за изграждането и поддържането на инфраструктура. Това съобщи премиерът Бойко Борисов след посещението си в града.

„С близо 6 млн. лв. в града са направени стадиона и многофункционална спортна зала, която е с 600 места и се ползва за упражняването на всички спортове на закрито. Има и плувен басейн“, посочи още Борисов.

В Симитли той се срещна с кмета Апостол Апостолов, народния представител Стефан Апостолов и кметове на кметства. Преди това премиерът посети Банско и Гоце Делчев.

По думите на Бойко Борисов, за изминалата година правителството е отпуснало на община Симитли близо 5 млн. лв. „От тях 2 млн. лв. са предназначени за ремонт на улици . Близо 1 млн. лв. са одобрени за аварийно-възстановителни работи по изграждане на подпорна стена, а още 1,1 млн. лв. бяха отпуснати за почистването и укрепването на няколко дерета в града. Отпуснахме и 800 000 лева за ремонт на два центъра за настаняване от семеен тип за лица с умствена изостаналост“, каза още премиерът.

Борисов посочи още, че се работи усилено във всички населени места в общината, като се правят улици, площадни пространства и  спортни площадки.