10.59 % е избирателната активност в Благоевград

10.59 % е избирателната активност в Благоевград към 12.30 часа. Това съобщи на пресконференция Йордан Симонски, заместник – председател на Общинска избирателна комисия – Благоевград. В сравнение с първия тур на частичните кметски избори, активността е малко по-висока. Тогава тя бе 10.55 %.

До този момент от над 65 хил. души, имащи право на глас, са гласували 6 940 души. Машините във всички секции работят без проблеми.

До момента в ОИК-Благоевград не са постъпвали жалби и сигнали за нарушения на изборния процес. “Двама от членовете на СИК не са се появили в началото на изборния ден, но след 10-15 минути все пак са дошли в комисията”, уточни председателят Мартин Бусаров.

Засечени са проблеми с гласоподаватели, които бързат да изтеглят разписката от машината, преди тя да е отпечатана напълно. За последно това се е  случило в секцията в Помощното училище и в секция в кв. „Грамада“.

Припомняме, че на редовните кметски избори през 2019 г., на втори тур, избирателната активност към 12.30 часа беше 15.13 %.