Братът на Данаил Божилов: Самоубил се е, потвърждавам!

„Единственото, което мога да ви кажа, че брат ми се е самоубил. Потвърждавам го.“ Това каза Тони Божилов, брат на бизнесмена Данаил, намерен мъртъв в пловдивския парк „Луата“.

Братът обяснил пред “24 часа”, че видял предсмъртното писмо, разпознал е почерка на Данаил, а от това, което полицаите му казали, е убеден, че става въпрос за самоубийство. Източници на изданието са съобщили, че мотивите не били толкова свързани с бизнеса и финансови проблеми, а по-скоро лични.

„Случаят вече трябва да приключи. Благодаря на полицаите, които перфектно си свършиха работата“, лаконичен е бил Божилов, цитиран от „24 часа“. Той помолил близките повече да не бъдат безпокоени.

Междувременно от траурната служба в Пловдив издадоха смъртен акт на Данаил Божилов. В него като причина за кончината му е посочено “самоубийство”, предаде БЛИЦ, като се позова на източници, близки до разследването. Те разкриха и по каква основна версия се работи в момента като причина той да си сложи край на живота.

Според разследващите 43-годишният бизнесмен Данаил Божилов се е самоубил заради големи дългове, които е имал от доста време. По време на разпитите близките му не са казали да са забелязали той да е в депресия или да е изпадал в крайни състояния. Основната част от дълговете са натрупани към частни лица.

Източници на разследването съобщиха пред БЛИЦ, че напоследък семейството му е живеело бедно и не е разполагало със средства.

Вече е издаден смъртният акт, според който категорично става въпрос за самоубийство. Данаил Божилов внася сам яснота защо се е решил на крайната постъпка и описва това в предсмъртно послание. Предполага се, че дълго време е обмислял решението си.

Именно заради това е излязъл навън с кучето – така, както всяка сутрин е правил. А когато се разделил с останалите кучкари и е останал сам, е произвел фаталния изстрел в сърцето. Преди това той е завързал кучето си за дърво и е стрелял.

Пълна мистерия остава къде е пистолетът, с който Божилов е произвел фаталния изстрел в сърцето си. Единственото обяснение според разследващите е, че някой е минал, видял е трупът и е задигнал оръжието.

 

Утре в 13 часа ще бъде погребението на починалия в Дупница.

 

Източници:

http://m.24chasa.bg/

https://www.blitz.bg/