Състезание по мотокрос ще се проведе тази събота и неделя (18 и 19 юни) в Перник, съобщиха от общината. То е част от веригата за купа “България” и се организира от местния клуб по мотокрос “M6 Yamaha Racing Team”, с подкрепата на община Перник.
Очакват се около 100 участници, които ще се състезават в осем категории. Най-малкият е на 5 години, най-възрастните са ветерани около 60г. Те ще се надпреварват по трасе с дължина 1920м на новоизградения мотополигон по пътя за село Бучино. За да могат перничани и гостите на града да достигнат по-лесно до него, по маршрута ще бъдат поставени указателни табели.
Мотокросът се подновява след 18-годишно прекъсване, уточни пред БТА Мартин Тодоров – председател на “M6 Yamaha Racing Team”. По думите му предишното състезание е било проведено през 2004г.
Мотокросът е традиционен за Перник, местният клуб винаги е бил доминиращ, допълни Тодоров. Сред имената, с които Перник се гордее в този спорт са Тодор Гигов, Георги Кашкин, Христо Георгиев, Павел Наков, Борислав Гигов, Роман Николов и др.