100 % от хотелите в Сандански са заети за Великденските празници

Традиционно, Сандански е сред предпочитаните места за почивка по време на Великденските празници и Гергьовден. Тази година не прави изключение и въпреки извънредната обстановка, хотелите в курорта са 100% заети.

Различното е, че туристите са основно българи, а чужденци почти не се срещат. Резервациите в хотелите в Сандански са направени преди седмици и до 9-ти май трудно се намират свободни места. Най-често туристите отсядат за 3 или 4 нощувки. За празниците хотелиерите са предвидили различни изненади.

Хотелиерите твърдят, че мерките за безопасност се спазват, а туристите казват, че са спокойни. Цените на почивката в Сандански са различни, в зависимост от услугите, които се предлагат. За 3 нощувки за двама с великденски обяд може да се закупи за около 400 лв, 500 лв, 600 лв, в зависимост от категорията на хотела, в зависимост от това каква стая ползват, казва Христина Панайотова секретар на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански.

Хотелиерите са доволни от високата посещаемост. Надяват се, че мерките за чужденците, които са сред основните почиващи в Сандански, ще бъдат облекчени. / БНТ