1000 награди раздадоха на футболния турнир Dupnica Cup

Децата от Дупница с един от треньорите им – Димитър Кепов

Второто издание на Dupnica Cup се превърна в истински празник на футбола за децата от различни градове и националности. Стотици малчугани, треньори и родители гостуваха в Дупница за надпреварата, която се проведе на стадион „Бончук” и на изкуственото игрище до него.  В събота и неделя беше невъзможно да се намери свободно паркомясто в близост до спортното съоръжение. Гостите се разхождаха из парк „Рила”, Градската градина или центъра на града, като хладното време не попречи на екскурзията.

Купите и медалите за победители в различните възрастови групи
Срещи се играха и на изкуственото игрище.

Футболната академия от сръбския град Ниш „Филип Филипович” обра почти всички първи места. Младите надежди от Сърбия станаха шампиони в цели три от четирите възрастови групи: родените през 2010, 2011 и 2012 година. При най-големите (2009 година) титлата грабна „Вардар” (Скопие), а втори и трети завършиха благоевградски отбори, съответно „Хлапетата” и „Орлетата”. За всички деца, участвали в турнира, бяха осигурени общо близо 1000 награди.

На терена и по трибуните на спортното съоръжение имаше много родители.

„Турнирът беше много успешен и във втората си година. Много хора забелязаха, че Дупница живна през изминалия уикенд. По централните улици беше пълно с гостите на града, отвсякъде се чуваше детски глъч. Мисля, че наред с хубавия футбол това е идеята на подобни турнири. За мен, като организатор, беше най-приятно да получавам поздравления за надпреварата. Зарадвах се, като хора от други краища на България, както и сърби и македонци, ми казаха колко им е харесал градът и колко хубаво са си изкарали тук.

Кметът на община Дупница инж. Методи Чимев награди младите футболни надежди.
Момент от награждаването

Поздравиха ме и за високото организационно ниво на турнира. Сръбският отбор „Филип Филипович” показа висока класа и логично за втора поредна година печели почти всички купи. А това е само една академия. Представяте ли си какво е нивото на детските отбори на ОФК „Белград” и „Войводина”, да не говорим за грандовете „Цървена звезда” и „Партизан”? В Сърбия се работи много сериозно и правилно с подрастващите и това дава своите резултати. Виждате, че различните национални отбори при децата и юношите редовно печелят различни турнири и първенства. За съжаление в България се работи по по-друг начин”, коментира пред „Вяра” главният организатор на Dupnica Cup и бивш футболист на „Марек” Милан Павлович.