1012 ученици изпълниха класните стаи в СЕУ „Св. Паисий Хилендарски” в Дупница

  • Изградени са нова фитнес площадка и външна класна стая – беседка

  • Празника на учебното заведение уважи кметът Методи Чимев

 

С посрещане на училищното знаме и кратко тържество откриха новата учебна година в СЕУ „Св. Паисий Хилендарски” в Дупница. В СЕУ „Св. Паисий Хилендарски” звънецът удари за 1012 ученици, 80 от които в първи клас. Празника на учебното заведение уважиха кметът Методи Чимев и директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” в общината Таня Петрова. „Доста дълго време училището беше затворено. Затова сме изключително щастливи, че то ще се напълни с ученици.

Първо искам да поздравя най-малките – децата от подготвителната група, които ще бъдат ученици догодина. На тях пожелавам успешна подготовка за първи клас. Най-вълнуващ е първият звънец, който след малко ще удари, за първокласниците. Те са дошли днес в училище, за да се научат на четмо и писмо. Мили първокласници, вярвайте на своите учителки, те ще дадат всичко от себе си, за да се научите на знания, и се надявам всички да бъдете отлични ученици.

Директорът Виолета Инкьова удари първия звънец.

За пети клас също е вълнуващ ден, защото досега бяха с една учителка, а сега вече ще имат нови учители – много, нови предмети, нови класни стаи. Бъдете уверени в себе си, петокласници, ще научите всичко, което нашите учители ще ви дадат! Искам специално да се обърна към осмокласниците – нашите две паралелки с профил „Чужди езици”, които избраха нашето училище. Благодаря ви за доверието! Пожелавам ви много успехи в овладяване на знанията не само на чуждите езици, а и на всички предмети! Пожелавам ви много здрава, успешна, ползотворна и – дай, Боже, присъствена учебна година”, обърна се към своите възпитаници директорът Виолета Инкьова.

 Моменти от откриването на учебната година в СЕУ „Св. Паисий Хилендарски”

„Училището е обновено. Осигурили сме всичко, което е необходимо, за да спазим противоепидемичните мерки. Ще има разминаване на междучасията, некабинетна система – ще се учи по класни стаи, изготвили сме график – кой откъде да влиза за четирите входа, има стрелки по коридорите за посоката на движение, изготвили сме и график за ученическия стол, за да няма струпване. Осигурили сме дезинфектанти”, допълни директорката във връзка с мерките срещу Ковид-19.

Кметът Методи Чимев и директорът по хуманитерните дейности в общината Таня Петрова уважиха тържеството.

За тази година във вътрешния двор на училището е изградена нова фитнес площадка, построена е и голяма беседка, която ще се ползва като външна класна стая. Стана ясно още, че в момента се изработва площадка по безопасност на движението, ремонтира се четвъртият етаж – с мазилка, като ще има и нови мебели. Обновен е физкултурният салон за учениците от начален етап.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА