11 месеца затвор за дупничанин,  качил се за пореден път пиян на мотопед

Районен съд – Дупница одобри споразумение и определи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца, което да се изтърпи при първоначален „строг“ режим по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта си над 0, 5 на хиляда, след като е осъждан за управление на МПС след употреба на алкохол, с над 1 ,2 промила. На подсъдимия Т. В., съдът налага и наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 2 години.

Подсъдимият се признава за виновен в това, че на 25.07.2023г. в с. Крайници, в посока на движение към с. Червен брег е управлявал МПС – мотопед, марка „Зонгшен“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно с 1,77 на хиляда (промила), установено по надлежния ред с техническо средство „АлкотестДрегер 7510“, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за деяние по чл. 343б, ал. 1 от НК, а именно: със споразумение  от 23.01.2020 година по дело на Районен съд – Дупница, за което му е наложено условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца. Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

Подсъдимият Т. В. бе доведен в съдебна зала от затвора в Бобов дол, където изтърпява от месец август друго наказание, наложено от Районен съд – Дупница, за управление на МПС, което не е регистрирано по надлежния ред и след употреба на алкохол / 2, 34 промила /. Деянието е извършено на 07.08.2023 г., а съдът е одобрил споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на 21 август, като е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца, при първоначален „строг“ режим.