Ужас! Изгоря магазин на Кирил Божинов в Сандански, пиян мъж нападна пожарникар, заключиха го!

Благоевградски бизнесмен бе отведен с белезници в полицията след сблъсък с пожарникари тази нощ. Пасков минавал покрай горящ магазин в Сандански, бил пиян. Изненадващо скочил и завихрил луд скандал с пожарникар, който се борел с пламъците обхванали магазин магазин и три леки коли. Пожарникарят е леко ранен. На място дошли и полицай. Мъжът бил арестуван. Сред свидетелите на грозният инцидент се оказал и кметът Кирил Котев. Пасков бе освободен от ареста с парична гаранция от 1 000 лв, съобщиха от полицията.

Пожарът е избухна в магазина на бизнесмена Кирил Божинов към 00.10 часа на 31.03. 2018г на ул. „Първи май“ в Сандански. Повече от три часа огнеборците се бориха с огромните пламъци, обхванали голяма част от масивна  жилищна сграда.

Жителите на жилищна сграда в Сандански бяха евакуирани.

Няма пострадали. Всичките 40 семейства са били евакуирани.

Пламъците са тръгнали от магазин и са обхванали и съседни площи. Цялата сграда е сериозно пострадала – три входа от първия до последния етаж. След като чакаха с часове да приключи огледа, хората видяха опожарените си домове. За кратко бяха пуснати вътре, да вземат част от спасения си багаж. Сред тях има възрастни семейства и такива с малки деца.

Най-големи са щетите в апартамент на първия етаж, където цялата покъщнина е опустошена.

Десетки хора бяха евакуирани от домовете си. Огънят е лумнал в магазин за перилни препарати, бързо се разраснал и обхванал първите етажи.

По първоначална информация полицията работи по версията за умишлен палеж. Според живеещите в блока нанесените щети за повече от 2 милиона лева.

На място на инцидента бяха извикани и шефът на полицията Борис Щурков и директорът на РДПБЗН инж. Георги Пармаков.

Вижте ужаса във видео : https://www.facebook.com/pirinko/videos/10157368335299691/ 

Ужасът

Публикувахте от Sandanski1.com в 31 март 2018 г.