/видео/Немски генерал: Ако Путин реши, то и врабчетата ще ходят пеша в Сирия, САЩ извършват военно престъпление!

Владимир Путин заяви на руснаците, че страната има нужда от истински пробив
Newly elected Chairman of the Military Committee, German General Harald Kujat poses for the picture after the cast that took place during the 144 th meeting of the Military Committee in Chiefs of Staff session 20 November 2001, at the NATO headquarters in Brussels. AFP PHOTO BELGA/ PHOTO JACQUES COLLET

“Това, което САЩ извършват в Сирия, е хуманитарна катастрофа и престъпление, но по-голяма част от медиите излъчват едната страна на истината. Там умират жени, деца, мирни жители под бомбите на САЩ. Ако Путин реши, то и врабчетата ще ходят пеша в Сирия със свалени гащи! – това заяви бивш генерал на НАТО от Германия Харалд Куят в интервю по телевизия Глас Германия. /ВИДЕО ТУК и може да видите по долу в репортажа/ 

С „военните си маневри” Русия не е нарушавала границите на никоя държава, заяви бившият генерал от НАТО Харолд Куяд в интервю и за немския портал Web.de.

Куяд коментира ситуацията, свързана с повишената активност на руските военни до границите с редица европейски държави. От позицията на военен мога да кажа,че Русия се стреми да покаже, че тя отново е тук, включително и във военен план, и тя би трябвало да бъде приемана сериозно. Обаче никакви атаки срещу европейските страни не се планират.

„Искам да подчертая, че Русия не е нарушила никакви граници. Руските военни винаги оставаха в международно въздушно пространство или в международни води. Пряката конфронтация не влиза в плановете на Путин”, заяви той.

В тази ситуация подсилването на войските на НАТО, от негова гледна точка, също не е заплаха за Русия.”Никой не иска военно решение”, заяви той, добавяйки, че, според него, НАТО предприема „възпиращи мерки”. По думите му, война с РФ би била катастрофа на XXI век, поради което този вариант трябва да се изключи.

Куят подчертава, че членството на Украйна в НАТО е изключено „в среднесрочна и дългосрочна перспектива”. За това има редица причини и обстоятелства вътре в  страната и една от тях е високото ниво на корупция. Както ВЯРА писа: В Сирия американците никой не ги е канил, те си отидоха сами, и правят бази, и каквото си поискат, воюват срещу законно избраното сирийско правителство, което никога не е използвало химическо оръжие срещу собствения си народ, както провокативно го обвиняват. Колкото Путин е използвал химическо оръжие срещу Скрипал и ядрено оръжие по улиците на Лондон за отравяне на Литвиненко, толкова Башар Асат е използвал химическо оръжие срещу народа си. А в Сирия Русия е поканена от правителството да окаже военна помощ и присъства там съвсем законно. Въпросът е,  що за организация е ООН, която въобще не се намесва при демонстративно нарушаване на международни правила, като в Сърбия, при бомбандировките за Косово, така и при убийството на Кадафи в Либия, разрушаването на Ирак….и т.н.

https://www.youtube.com/watch?v=tpIVbgOSvqU

Путин може да влезе в Киев за 5-6 дни, но не иска…

В Източна Украйна няма редовна руска армия, никакви доказателства за противното няма и не са изнесени. Това казва в интервю за ARD бившият председател на военния комитет на НАТО /2002-2005 година/, генералът от резерва на немската армия Харалд Куят, пише RT.

Според него, Владимир Путин няма интерес да настъпва към Киев. „Той каза, че ако поиска, то за две седмици ще влезе в украинската столица. Това е доста преувеличено, всъщност, ако Русия тръгне с армията си, тя ще влезе в Киев за пет-шест дни”, смята генералът.

Той е категоричен, че ако редовна руска армия влезе на територията на Източна Украйна, конфликтът ще бъде решен за 48 часа. „В битките около Донецк участват руски войници, но не като организирана сила, а по други, вероятно лични причини”, казва още Куят.