Това е изводът на върховните касационни съдии в окончателната присъда по процеса срещу него и още 9 други

Златомир Иванов – Златко Баретата не е бил ръководител на организирана престъпна група и не е търгувал с наркотици в периода от 2011 и 2013 г. в София и по Черноморието.

Това е изводът на Върховните касационни съдии в окончателната присъда по процеса срещу Баретата и още 9 други, сред които и нашумелия в последно време Ивайло Борисов – Ториното. Ториното също е оправдан напълно по решението на ВКС.

Златомир Иванов е оправдан и по обвинението за отнемане на чуждо имущество – мерцедеса, с който се яви в Съдебната палата, когато срещу него бе извършено покушение. Припомняме, в края на януари 2013 година на стълбите на Съдебната палата в центъра на София бе стреляно срещу Баретата от таванските помещения на кооперация. Тогава Златомир Иванов се яви в съда, за да обжалва присъдата си от 17 години затвор като ръководител на ОПГ и подбудител на убийството на Румен Стефанов – Алфа.

Собственикът на автомобила пред съда заяви, че е предоставил доброволно на Баретата автомобила, въпреки че преди това пред полицаите е дал показания, че возилото му е било иззето с насилие.

Освен Златко Баретата и Ивайло Борисов – Ториното по делото за организирана престъпна група бяха съдени още 7 наркодилъри. Стефан Грозданов, Петър Цветанов, Тодор Цветанов, Тихомир Стоянов, Кристиян Лалев, Добромир Добрев и Галин Лазаров получават с решението на ВКС присъди от различен срок – от глоба в размер на 1000 лв. до 5 години лишаване от свобода..

Златомир Иванов, Ивайло Борисов, Златко Гочев, Тихомир Стоянов и Галин Лазаров са оправдани напълно по обвинението за участие в организирана престъпна група.

5 КОМЕНТАРИ

  1. Мафия на Национално ниво.Само Путин ще ни оправи.

  2. жител на дупница март 27, 2018 at 9:50 pm
    Ама къде изчезна статията за Другаря Путин относно България бре модератори.

  3. Изчезна,изтрихте най хубавия доклад ,статия ,анализ и коментар за България от Русия и Путин от както сте медия.Жалко .Сигурно така ви е наредено то управляващите.

Comments are closed.