126 години училище “Неофит Рилски” в Дупница

Днес ОУ “Неофит Рилски”, град Дупница, за 126-ти път отдаде почит на своя патрон и на буквите. Празничният концерт беше с мото “126 години – детство, знания, мечти”. В него се включиха учениците от училището като рецитатори, певци и танцьори, изпълнители на духови и народни инструменти.

Музикалните паралелки под ръководството на Таня Камбурова и хореографските паралелки към училището с ръководител Воин Войнов показаха истинско майсторство и талант. Впечатляващи бяха изпълненията на вокалната група “Рила Войс” с ръководител Таня Камбурова.

Истинска атракция се оказаха изпълнителите от Общинския духов оркестър с ръководители Иван Начов и Йордан Христов. Талантливите момичета Божидара Иванова, Радостина Стоянова, Виктория Никова и Сияна Кирилова, солистки на вокалната група, впечатлиха публиката със своя талант. Беше изпълнен рецитал за живота и делото на Неофит Рилски от ученици от 5 а клас, а деца от втори “а” клас рецитираха стихове за България. В концерта взе участие и китаристът Кирил Петров.

На финала на спектакъла прозвуча мисълта “За да бъде светло днес, ние творим своята приказка, в която има всичко: знания, романтика, песен, танц, мечти, любов към хората и Родината. Така ще я има България през вековете!”
Организатори на събитието бяха Таня Камбурова и Емилия Панайотова.