127 кандидати се борят за 4 мандата в Перник, най-възрастният е Митко Димитров на 79 г.

127 кандидати за народни представители влизат в битката за гласовете на перничани. Те ще се борят за четирите мандата в региона. Кандидатите, сред които преобладават икономисти, юристи, земеделци и инженери, са представители на 27 партии и коалиции.

Листите запазват водачите си от предишните избори и за предстоящия вот. Бившият финансов министър Кирил Ананиев за трети път оглавява листата на ГЕРБ-СДС. Стоян Мирчев също за трети път е начело на листата на коалиция „БСП за България”. Журналистът Станислав Балабанов е водач на листата на „Има такъв народ”, Зорница Стратиева – на „Демократична България”, Сузана Теофилова – на „Изправи се БГ! Ние идваме”, а Александър Несторов – на ДПС. Юристът Никола Минчев води листата на „Продължаваме промяната”. Сред по-известните имена са още бившият зам.-министър на труда Султанка Петрова, която оглавява листата на ВМРО – Българско национално движение, Боян Станков-Расате – начело на листата на “Български национален съюз – Нова демокрация”.

В листите място намери и осемкратният рали шампион на България Димитър Илиев, който е част от коалиция “Продължаваме промяната”. За БТА от РИК пък съобщиха, че най-възрастният кандидат за народен представител в 14-и МИР в Перник е на 79 г. Това е Митко Димитров – втори в листата на коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ, БСД “Радикали” и БНДС “Целокупна България”. Най-младите претенденти за депутатски банки са 24-годишните Кристияна Янкулова и Бетина Богословова, стоящи на седма позиция, съответно в листите на ДПС и коалиция “Национално обединение на десницата”.

С най-малко претенденти – по един, са партиите “Пряка демокрация” и “Правото”.