13 двойки с общинска помощ за инвитро в Дупница

Dupnica

13 семейства от Дупница са одобрени за финансиране на инвитро процедури. Това съобщиха от комисията, създадена съгласно действащия правилник за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми на територията на Община Дупница.

На 9 септември е приключил приемът на документи за финансово подпомагане. След сформиране на комисията, същата  е разгледала постъпилите в деловодството на Общинска администрация  – Дупница заявления. За времето на обявения прием са постъпили четиринадесет заявления. В подадените документи на тринадесет от кандидатите нередности и пропуски не са констатирани. Отговарят   на изискванията, заложени в правилника за отпускане на финансови средства.
За един кандидат е установено, след направени справки, че липсва  правно основание, поради което не се допуска до финансиране.
Общинският съвет предстои да утвърди тринадесет от одобрените от комисията заявители, за отпускане на средства за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция.

При разглеждане на представените преписки, комисията е установила, че към момента на подаване на заявленията, всички одобрени заявители вече са извършили разходи на стойност, надвишаваща отпусканата сума и са представили за целта разходо-оправдателни документи, поради което на основание  на правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми на територията на Община Дупница,  комисията предлага на  всички одобрени заявители, отпуснатата сума да бъде  преведена на представени от заявителите  лични банкови сметки./Focus