13 деца прекрачиха за първи път прага на Детска градина „Ален мак“ в Кочериново

13 са новите дечица, които прекрачиха прага на Детска градина „Алек мак“ в град Кочериново за първи път. Те ще се радват на чудесни условия след извършеното преди няколко дни освежаване на двора и помещенията на сградата.
Филиалът на детската градина, който се намира в село Бараково, също разполага с много добри условия. Там е бил спечелен проект по ПУДООС, по който съвсем наскоро са били монтирани чисто нови катерушка, пързалка и люлка.
„За началото на новата учебна година направихме освежаване на двора на централната детска градина в Кочериново. Пързалките и люлките, които бяха монтирани преди няколко години, вече са пребоядисани. Спалните помещения и останалите части от сградата на детската ни градина също бяха освежени. В централната детска градина през тази година имаме три градински групи и една яслена. Така, заедно с 28-те деца в село Бараково, броят на възпитаниците ни става общо 95“, заяви пред „Вяра“ директорът Петранка Кирилова.
Тя поясни, че почти всички служители на детската градина са или преболедували Ковид-19, или са ваксинирани срещу опасния вирус.
„Персоналът ни наброява общо 20 човека – 9 педагогически и 11 непедагогически служители. При нас половината вече са преболедували коронавируса, а другата половина са ваксинирани, с малки изключения. Само за 3-ма от нашите служители нямаме информация да са прекарали Ковид-19, а те не са ваксинирани поради здравословни причини. Мога да се похваля, че ръководя изключително висококвалифициран персонал с амбиция за непрекъснато усъвършенстване. Дори и от непедагогическия персонал всички са с квалификация за помощник-възпитател. Надявам се, че условията и обстановката ще ни позволят да продължим и с най-различните мероприятия, които организираме за радост на дечицата. Нашата детска градина е общинска и затова благодарим и на кмета на община Кочериново Иван Минков за изключителната подкрепа и съдействие“, каза пред „Вяра“ директорът Петранка Кирилова.

Димитър ИКОНОМОВ