Български и гръцки военни ловиха терористи на ГКПП „Илинден”, щурмови групи се спускаха от два „Кугър“-а

 

Военният министър Каракачанов остана доволен, за оградата с Турция отсече: Западните лидери ни хвалят за това, че сме се справили максимално добре, опозицията се опитва само търси евтин популизъм

Съвместно учение по залавянето на терористи между Българи и Гърция струпа бойна техника и военни в района на ГКПП „Илинден” днес. Компания на двата български хеликоптера „Кугър“, от които по въже се спуснаха щурмови групи, правеха четири гръцки самолета F-16. Военните извършиха претърсване на сградата и заловиха ръководителите на терористичната група, които бяха предадени на представителите на Гранична полиция. На място за учението бяха министрите на отбраната на България и Гърция Красимир Каракачанов и Панос Каменос.

„Трябва да сме готови, а не да чакаме да се случи нещо. Точно поради тази причина от години настояваме да се изгради оградата по българо-турската граница и тя днес е факт, каза Каракачанов. По неговите думи учението е стъпка напред в предотвратяването на терористичните заплахи. По повод горещия скандал с оградата в Турция Каракачанов контрира: „Не знам кой да коментирам? Западните лидери, които хвалят България за това, че сме се справили максимално добре с този проблем или опозицията, която за съжаление и тук по този въпрос търси някакъв политически дивидент. Смятам, че по подобна тема за сигурността на държавата, не трябва да се търси евтин популизъм, да се търси политически дивидент.