155 см не стигнаха на Валерия Кадийска от Кюстендил за медал в скока на височина при жени до 20 г.

Валерия Кадийска с треньора си Румен Омерски
  • С тренировки във фитнеса и коридора заради ремонта в залата 18- годишният талант се нареди 6-и на ДП по лека атлетика

 

18-годишната Валерия Кадийска от клуб “Пауталия” (Кюстендил) се нареди на 6-о място в скока на височина на Държавното първенство по лека атлетика в зала за мъже и жени до 20 години. Талантливата състезателка на треньора Румен Омерски преодоля 155 см – резултат като на бронзовата медалистка, но Кадийска има по един фаул на 150 и 155 см и това я изпрати по-назад в класирането.

„Ходихме на шампионата само за да не загубим апетит. С тези условия и тренировки – толкова. През последните 3 месеца сме скачали 1-2 пъти. Тренираме само във фитнеса и в коридора, от стълбите до залата по лека атлетика, която е в ремонт. Нямаме скочище, но се надяваме да имаме хубава закрита лекоатлетическа писта”, каза Румен Омерски. Само преди година на същото състезание Валерия скочи 163 см, като за нея бе и личен резултат в зала. Въпреки че няма къде да води подготовка, тандемът Омерски- Кадийска ще участва в края на седмицата и на Държавното първенство по лека атлетика за мъже и жени в зала „Асикс Арена”.

Шампион на страната в скока на височина на ДП до 20 години при жените стана Стела Саранти от “Академик” (София) със 170 см, сребърен медал за Магдалена Гергова от ЦСКА със 160 см и бронзов за Цветелина Герганова от “Спартак” (Плевен) със 155 см.

Достойно представяне и за другия състезател на “Пауталия” (Кюстендил) на шампионата, Васил Джахов спечели 6-а серия в квалификациите на 400 м, като даде 14-о време – 54,18 сек.