16-годишната байкърка Виктория Гончева от Самоков се класира пета на eвропейско първенство в Италия

 

Всеки ден Виктория пътува по 60 км до София, за да тренира, няма страх от стръмни склонове и виражи 

16-годишната байкърка Виктория Гончева от Самоков се класира пета на европейското първенство в Италия. Младата самоковка беше част от отбора, съставен от общо 5-има състезатели, които България изпрати на състезанието.

Виктория Гончева в момента се състезава за отбор „Гравити“ с треньор Росен Ковачев. Преди това беше част от клуб „Протим“ – Самоков. Гончева се занимава активно с планинско колоездене от две години. Първия си медал Виктория печели на състезание в Гърция, след което следват медал от българските даунхил серии в Петрич, първо място на градски серии в Габрово, пето място на Европейско първенство и много др.

Виктория живее в Самоков, всеки ден след училище пътува по 60 км до София, където се провеждат тренировъчните й занимания и след това се връща обратно.

“Виктория е изключително упорито дете. Тя страхове от стръмни склонове, височини, виражи  няма, а и никога от нея няма да чуеш думите не, не мога, не искам, за нея тези думи не съществуват“, казва с гордост баща й. Георги Гончев е бивш мотоциклетен и ски състезател.

Целите, които си е поставила Вики, са да стане национална шампионка и да спечели всички кръгове от българските серии. Обмисля участие на още няколко европейски купи – Швейцария, Австрия и Словения.