17-годишната Валерия Кадийска взе квота за Балканиадата с личен резултат от 166 см на шампионата за жени

Валерия Кадийска, Венелина Венева и Елеонора Драгиева (отляво надясно)

Кюстендилското летящо момиче се окичи със среброто, отстъпи единствено на ветеранката в скока на височина Венелина Венева

Кюстендилската лекоатлетка Валерия Кадийска с пълна сила продължава блестящото си представяне в сектора за скок на височина през тази година. След като преди седмица тя се окичи със сребърно отличие на Държавното първенство за девойки под 20 години с резултат 163 см, сега състезателката на клуб “Пауталия” спечели отново сребърен медал, но от Държавното първенство по лека атлетика за мъже и жени.

17-годишната надежда постигна личен резултат от 166 см и това бе достатъчно за второто място. Състезателката на треньора Румен Омерски преодоля от първи опит всички височини до 166 см, като личния си резултат постигна при третия опит. Този резултат й дава правото да представлява България на Балканското първенство за юноши и девойки под 20 години, което е в края на седмицата в “Асикс Арена” в София.

Шампионка в дисциплината стана 43-годишната Венелина Венева-Матеева. Ветеранката преодоля 180 см при втория си опит. Трета със същия резултат като Кадийска от 166 см, но с повече грешни опити се нареди шампионката до 20 години от миналата седмица Елеонора Драгиева („Берое”-Ст.Загора). Трите призьорки получиха медалите си от Добромир Карамаринов, президент на Българската федерация по лека атлетика.

Валерия Кадийска е спортист №3 на Кюстендил за 2016 година, а с лека атлетика се занимава от 2014 година.