1800 к.с за VW Lupo? Защо не (ВИДЕО)

Днес сигурно само най-заклетите фенове на малките автомобили помнят VW Lupo – скромният по размери, но практичен модел, предлаган с 3-цилиндрови двигатели.

Дали обаче Lupo може да постигне нещо повече? И още как, отговаря един румънски тунинг екип, занимаващ се и с драг надпреварите. И създава впечатляващ проект – брутално раздут Lupo, задвижван от два 2-литрови TFSI двигателя, които след сериозни подобрения вече имат сумарна мощност от 1800 конски сили.

Задвижването е 4х4, като всеки двигател, идващи от Audi S3, задвижва по един мост отпред и отзад и също така всеки мотор работи с DSG трансмисия. Задвижването 4х4 е факт, макар и постигнато по твърде сложна формула.

Румънците от DOP Motorsport се появиха във Великобритания през август, за да качат чудовищното си Lupo на диностенд, където на бял свят се появиха и вече споменатите 1800 к.с.

Окачването е проектирано специално за този автомобил, а основният проблем на екипа е било осигуряване на нормално охлаждане на двата мотора. Сега остава да видим какви ще са резултатите на пистата.

 

 

Източник: topgear.bg