19-годишната Криси от Кюстендил загина при жестока катастрофа в Германия

На една от последните си снимки в Германия
  • Колата с младото момиче и нейните спътници се удари в дърво и изгоря, община Кюстендил съдейства за връщане на тялото

 

19-годишната Криси от Кюстендил загина при тежка катастрофа в Германия. Кюстендил и село Жабокрът, където живее нейното семейство, потънаха в скръб. Катастрофа в Неерстед (област Олденбург) взе две жертви. Полицията съобщи, че лек автомобил с четирима души е излязъл от пътя около 22,45 ч. пред входа на селото и се е ударил в две дървета. След сблъсъка колата се запалила.

Колата, в коята намери смъртта си Криси.

Жителите са извадили от колата 4-ма души, но двама от тях са починали. Сред пътниците са били и двама братя от Монтана – един от тях не е оживял. 18-годишният шофьор и 23-годишен мъж са откарани в болница със сериозни наранявания. Колата е напълно изгоряла. Причината за произшествието все още не е ясна, гласи новина, публикувана на 2 септември в немските медии. 19- годишното момиче е било на гурбет в Германия. Майката й Десислава от месец е била при нея. Двете са работили във фирма за пакетиране на месо. Бащата Борислав работи във фирма „Пътно строителство” в Кюстендил, която се е ангажирала да помогне с разходите по транспортиране на тленните останки на момичето от Германия. Това съобщи кметът на село Жабокрът Десислава Стоянова.

Автомобилът се е ударил зверски в дърво.

“Телефонът ми не спира да звъни от познати и непознати на семейството с желанието да помогнат. Звънят ми дори от други градове. За пореден път скръбта ни обедини. Жалко е само, че по такъв нелеп начин и толкова млада си отиде нашата Криси”, каза Десислава Стоянова.

На този етап не е ясно кога ще замине кола на траурна агенция от Кюстендил за Германия, за да прибере тялото, тъй като се чака то да бъде освободено от Съдебна медицина в населеното място. След среща с кмета на община Кюстендил кметът Петър Паунов е обещал пълно съдействие.

С народна носия заедно с Милена Стоименова

“Черен ден. Това е последната снимка на моята кръщелница Криси. Това прекрасно дете остана завинаги на 19 г. Няма я вече. Снощи 01.09.2019 г. загина при катастрофа в Германия. Нямам думи, с които да изкажа болката си. Отиде си по един нелеп начин, а какви мечти имаше. Та ти затова замина за Германия – да спечелиш парички, за да се сбъднат мечтите ти. Защото нашата държава не ви предоставя възможност да се развивате. Прогони вас, младите. И ето сега един млад човек няма да се върне никога, т.е. ще се върне, но в ковчег. Там, където си вече, дано да няма страдания. Ти винаги ще бъдеш в сърцата ни”, пишат нейните кумове на страницата си във фейсбук.

“Почивай в мир, Криси! Мило момиче, ти откъсна част от нас, а ни обеща да се върнеш! Ти винаги ще си в сърцата и мислите ни”, е публикацията на читалище “Съгласие” – село Жабокрът, с председател Милена Стоименова. Криси от дълги години е била част от танцовия ансамбъл към читалището.

“Шокът и мъката са големи. Тук, в селото, е пълна тишина, тъй като всеки познава усмихнатата и лъчезарна Криси и все още никой не може да повярва. Дано вече е на по-добро място миличката”, каза Милена Стоименова.

Кристиана Станчова на 23 декември щеше да навърши 20 години. С родителите и брат си живеят в село Жабокрът. През миналата година завършва Техникума по икономика и мениджмънт “Йордан Захариев” с отличие. През март тази година е заминала да изкара пари в Германия за следването си.