Анка Ангелова
 • Валентин Сандев и Анка Ангелова отнесоха санкции от по 20 лв.

 • Мъжът: Бързах, защото оставих кучето самичко вкъщи

 • Жената: Каква глоба да платя? Ако взимах някакви пари, нямаше да ровя по кофите

  Двама дупничани бяха глобени в рамките на десетина минути по време на акция „Пешеходци”, която се проведе в града. Полицаите избраха за операцията улица „Орлинска”, която е една от най-натоварените в града. Именно оттам минава трафикът от и за София, Пловдив и Сапарева баня и моторни превозни средства се движат денонощно.

 • Валентин Сандев бе изненадан, когато полицаите го привикаха.

  Валентин Сандев от квартал „Горна махала” първи бе одрусан с глоба в размер на 20 лева. Той пресече улицата, преминавайки бързо покрай автомобилите, след което веднага бе привикан от органите на реда. Дупничанинът бе видимо изненадан и сподели, че си е мислел, че полицаите спират само колите. Мъжът държеше огромен кашон и торбичка с хляб в едната си ръка, а в другата стискаше три чаши кафе. Допълни, че бърза за вкъщи, защото е оставил кучето си самичко.

  Началникът на КАТ-Дупница Радослав Стоилков

  „Знам, че неправилното пресичане е нарушение, гледал съм го по телевизията. Съгласен съм с наложената глоба, но пешеходната пътека е много далеч и според мен на тази дълга улица трябва да се направи още една такава по-наблизо. Следващия път ще заобикалям, не искам нова санкция”, каза Валентин Сандев.
  Анка Ангелова отнесе глоба в същия размер, пресичайки по идентичен начин на почти същото място.
  „Нито съм бързала, нито нищо. Изчаках да минат колите и чак тогава си пресякох. Не минах по пешеходната пътека, защото е много далеч”, каза Анка.

 • Дупничанинът обясни, че бързал, защото оставил кучето си самичко вкъщи.

  На въпрос дали е съгласна с наложената глоба, дупничанката отговори:
  „Каква глоба? Аз не взимам нищо, каква глоба да платя? Аз ако взимах някакви пари, нямаше да ровя по кофите, както направих преди малко”.

 • Акцията „Пешеходци” се проведе на улица „Орлинска”, която е една от най-оживените в Дупница.

  След края на акцията началникът на КАТ-Дупница Радослав Стоилков разясни какви са резултатите.„Между 4 и 15 февруари в Дупница се проведе специализирана полицейска операция във връзка с пешеходци, пресичащи на неопределени за това места. Акцентът на акцията беше върху пешеходци, които пресичат в присъствието на деца или водят със себе си деца. За този период имаме…

Подробности в печатното издание

4 КОМЕНТАРИ

 1. Вярно е че Дупничани нямат никаква култура за пресичане.Пресичат един по един на разстояние 1 метър като овците в стадото. Верно е това !!!!!!!!!!!!!!!!!Аз съм повече пешеходец в Дупница отколкото уплавяващ МПС.

 2. В България все ще измислят нещо за да вземат на хората парите ! Какво е “ неправилно пресичане “ ,гладни клапанари !

Comments are closed.