Wednesday, July 17, 2024
HomeСпорт2-ма дупнишки тенисисти от „Марек 76” влязоха в Топ 8 на България

2-ма дупнишки тенисисти от „Марек 76” влязоха в Топ 8 на България

Дупнишкият клуб по тенис на маса „Марек 76” записа силно представяне във финалната фаза на националния турнир „Млад Олимпиец” до 12 години, който се състоя в Момчилград.
Надпреварата се провежда в три етапа от началото на състезателната година, в който взеха участие над 100 деца от цялата страна. Това бе и последният (финален) кръг на този престижен турнир. След голямата “пресявка” десетгодишният Симеон Стоичков и Дея Милтанова (11 години) се справиха блестящо, спечелвайки победи и срещу по-големите съперници. По този начин дупничани влязоха в Топ 8. След тридневната надпревара и с много драматични срещи младите възпитаници на „Марек 76” показаха, че неслучайно са на финала. Предстои им и Републиканско първенство, което ще се проведе в град Каварна през месец юни, където ще бъдат поставени в основната схема.
„Много съм щастлив от факта, че двете дупничанчета се бориха докрай, с голямо желание за победа и резултатите не закъсняха. Дея бе и единствената представителка на Дупница, достигнала до финалите на турнира. И двамата състезатели изпълниха поставената им задача, а именно – да влязат сред 8-те най-добри на България. За тях това е и първа година в тази възрастова група и класирането им е повече от добро. Благодаря им за старанието и също за подкрепата на родители, спонсори и всички онези, без които този клуб нямаше да съществува”, заяви треньорът на клуба Иван Иванов.

RELATED ARTICLES

Most Popular