2 г. затвор за млад мъж, задигнал товарна кола край Сандански и блъснал патрулка в София

2 години затвор, 1000 лв. глоба и отнета книжка за две години получи 27-годишен мъж по обвинение на Софийска районна прокуратура за кражба на автомобил и шофиране с отнето свидетелството за управление на МПС. Това съобщиха от прокуратурата.

За времето от 11.09.2020 г. до 12.09.2020 г. в с. Хърсово, общ. Сандански, чрез използване на контактен ключ, обвиняемият А.А. противозаконно отнел товарен автомобил,  с намерението да го ползва. Обвиняемият управлявал откраднатия автомобил по ул. „Свето Преображение“ в София, когато полицейски служители му подали звуков и светлинен сигнал да спре. Последвала гонка с полицаите, когато на ул. „Павел Красов“ той ударил полицейския автомобил и му нанесъл материални щети. След като полицейските служители го задържали, установили, че обвиняемият е шофирал в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство.
По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на А.А.
Софийски районен съд призна обвиняемия за виновен по повдигнатите му обвинения и наложи на А.А. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „общ“ режим и глоба в размер на 1000 лева и лишаване от СУМПС за срок от 2 години.
Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.