2 отделения в благоевградската болница станаха ковид

Болницата в Благоевград

 Не се предвиждат нови мерки в Кюстендилска област въпреки ръста на заболелите

Болницата в Благоевград обособи две отделения специално за заразени с Ковид-19. Това са инфекциозно и вътрешно отделение. В областния град случаите на заразени нарастват с всеки изминал ден, като преобладава Делта вариантът на вируса.

По думите на областния управител Николай Шушков засега няма натиск върху лечебните заведения. 84-ма заразени са в болнични заведения, 4-ма са в интензивно, 290 лица са под карантина. Новите случаи от вторник са 50. Тревожно нисък остава и процентът на ваксинирани. Около 16-17 процента, а сред учителите и педагогическия персонал – около 30 процента”, допълни Шушков.

Същевременно стана ясно, че не се предвиждат нови мерки за ограничаването на коронавируса в Кюстендилска област въпреки нарастването на новозаболелите. Това съобщиха от областната администрация в Кюстендил. От там посочиха, че само за изминалото денонощие новозаразените лица с коронавирусна инфекция в област Кюстендил са 24. Най-много са новите положителни проби в общините Кюстендил и Дупница – по 11. От Бобов дол и Бобошево има по 1 нов случай, съобщиха още от Областния оперативен щаб.

34-ма са хоспитализираните пациенти с коронавирусна инфекция в отделенията на трите болници в Кюстендилска област. Починала е 76-годишна жена от община Кюстендил, която е имала придружаващи заболявания.

Болниците трябва да имат готовност за новата ковид вълна, защото очевидно тя ще расте. Трябва да имаме адекватна медицинска помощ и места за всички нуждаещи се. Това каза държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той призова да се спазват предвидените мерки.
И там, където има струпване на много хора, да се носят предпазни средства. Важното е да вдигнем темпа на имунизация, заяви доц. Кунчев. Според него това е единственото, което ще доведе до успех.