2-метров смок изпълзя на ул. „Венелин” за ужас на шофьорите, майката на волейболиста от „Марек Юнион Ивкони” Георги Михайлов – Цветанка, го спаси от смърт

Цветанка Славчева премести ранения смок стрелец на безопасно място.

 

2-метров смок шашардиса минувачите по ул. „Венелин” в Дупница на уличното платно под детска градина „Калина”. Шофьорите, каращи вчера по натоварената улица, изтрещяха –двуметров смок се беше опънал на слънце на плътното. Невнимателен шофьор му прегази опашката. Единствен смелчага природозащитник се оказа майката на известния волейболист от „Марек Юнион Ивкони” Георги Михайлов – Цветанка Славчева.

Раненият смок стрелец на улица ”Венелин”

Цветанка, която се прибираше от работа от подстанцията в Мламолово, с пръчка отмести все още живия смок, за да оцелее. Цветанка сподели, че смокът стрелец вероятно е довлечен от поройните дъждовни води от склоновете на Рила планина. Този вид смок вирее на скали на 1500 м височина под Фенерка, той е  най-бързата змия, движи се като стрела и затова се нарича стрелец.

Според Цветанка смокът не е опасен и се храни с гризачи и дребни птици, но шансовете му да оцелее на улица ”Венелин” не са големи, със съжаление заключи тя. Цветанка се похвали, че  волейболният мъжки отбор на ЮЗУ ”Неофит Рилски”, в който играе синът й Георги Михайлов, спечели наскоро златните медали на Универсиадата в Стара Загора.