2-ри ден Боровец с пресъхнали кранчета, хотелиери: Туристи се къпят по кръчмите

Венцислав Тодоров

 

Защо кметът Георгиев и ВиК шефът В. Тодоров се скриха от проблема с аварията, искаме оставки, недоволстват хората

 

2 дни курортът Боровец стои без вода след аварията с гръмналия водопровод. Туристите, настанени в най-големите хотели в Боровец, са принудени да живеят в полеви условия, вместо да се наслаждават на почивката си. Причината била авария на централен водопровод, но никой не я назова конкретно и въпреки уверенията на ВиК шефа Венцислав Тодоров, че се работи по отстраняване на аварията, хората продължават да стоят без вода.

Владимир Георгиев

Хотелиери звъняха в редакцията на в. „Вяра” с оплаквания: „Не може да бъде авария в централен водопровод, защото всички малки търговски обекти разполагаха с вода допреди един час. Целенасочено ли я спряха и при нас? Туристите молеха за по един бърз душ в частните малки търговски обекти. Искаме оставки, къде са кметът Владимир Георгиев и ВиК шефът Венцислав Тодоров да вземат отношение по проблема?”

„Кметът на Самоков Владимир Георгиев се скри, сякаш кризата не се случва на територия, за която той отговаря. Когато има събрания за началото на туристическия сезон, кметът винаги присъства, а когато възникват проблеми, никой не поема отговорност за тях“, заявиха туристи пред „Вяра“.

„Възмутително е, че спря водата в хотела, това е абсурд, прекратихме престоя си”, споделиха сем. Илиеви от София.

„Имаме проблем в Боровец с водата вече втори ден. Питам кой не си е свършил работата през изминалата година – ВиК, „Софийска вода” или община Самоков, при условие че Боровец цяло лято беше разкопан като картофена нива. В момента курортът е пълен с туристи от цял свят, които ходят до тоалетна в гората поради липса на вода. Жалко за курорт с 120-годишна традиция. Вече сме се прочули в цяла Европа, че вода газим, жадни ходим и миришем?„ споделя в социалната мрежа Околска от к.к. Боровец

„Защо не е свикан спешно кризисен щаб и какви мерки се вземат от тук нататък? Кой отговаря за тези аварии, кой ще поеме обезщетението за туристите?, питат от курорта.