20 каратеки от клуб “Мак Доналд” ляха пот с триразови тренировки на лагер в Банско

Каратеките на "Мак Доналд"

26 състезатели на КК “Дарис” се скриха от жегата на прохлада в Осоговската планина

 

Активни тренировъчни занимания в летните месеци водят двете карате школи в Кюстендил – “Мак Доналд” и “Дарис”. На лагер в Банско са 20 състезатели от “Мак Доналд”, които леят пот в триразовите тренировки под ръководството на своя треньор Диляна Владимирова.

Децата разпускаха в басейна.

“Тренира се триразово. Първите две занимания са за повишаване на физическата издръжливост и сила, а третата е изцяло за техническа тренировка. Вечер има игри, свързани с карате или прожектиране на филми в залата на комплекса. Тренировките са тежки, но това е част от подготовката. Сега за всички предстои кратка почивка и от септември започваме отново с тренировките”, сподели треньорът Диляна Владимирова и допълни, че за децата най-предпочитаното място между тежките занимания е бил басейнът.

В горещите дни 26 каратеки на клуб “Дарис” избягаха от града и се скриха на прохлада в Осоговската планина. На лагера, който ще продължи до края на седмицата, тренировките също са триразови. Заниманията се водят от инструкторите Борислав Иванов, Явор Начев и Цветомира Йорданова. Вечерно време децата разпускат с игри и забавление, а в края на месеца ги очаква и лагер край морето.