20-тонен камион премаза до смърт ЮЗУ студентката Фатиме Колашова на пешеходна пътека в Благоевград, шофьорът Илия Шопов от с. Черниче е с отрицателна проба за алкохол

Фатиме Колашова

Белица потъна в скръб от нелепата смърт на 19-годишното момиче, учила за медицинска сестра

19-годишната студентка Фатиме Колашова загуби живота си под колелата на камион при кървав инцидент в Благоевград. Фатиме била първа година студентка в ЮЗУ “Неофит Рилски”. Учила е за медицинска сестра. Баща й е учител по химия в училището в Белица. Личният профил на Фатиме във фейсбук се изпълни със съболезнования. „Почивай в мир. Нека Аллах да те дари с Дженнет. Твоята смърт промени всеки един от нас”, плачеха нейни роднини, близки и състуденти.

Югозападния университет “Неофит Рилски” също излезе със съболезнования – Академичната общност скърби за загубения млад живот и неосъществените мечти на едно слънчево момиче.
Изказваме своите най-искрени съболезнования и подкрепа на семейството, близките и приятелите на Фатиме Колашова.

Трагичната смърт на Фатиме е заради камион МАН, натоварен с пясък. Той блъсна и уби на място 19-годишното момиче на пешеходна пътека в Благоевград. Инцидентът стана малко след 9,00 часа на кръстовището между улиците „Славянска“ и „Дойран“. Момичето е пресичало в посока улица „Дойран“, когато е премазано от близо 20-тонния камион. Според очевидци полицаите са успели да извадят личната карта на прегазеното момиче, за да установят коя е. По-късно стана ясно, че шофьорът на камиона убиец е 53-годишният Илия Шопов от с. Черниче. Кръвната проба за алкохол, взета от шофьора, е отрицателна, това съобщи директорът на ОДМВР-Благоевград старши комисар Николай Хаджиев.

Движението по ул. „Славянска“ в Благоевград беше блокирано заради фаталния инцидент. Хаджиев поясни, че се извършват процесуално-следствени действия под негово ръководство. Окръжната прокуратура в Благоевград също започна разследване на трагичния инцидент. Илия Шопов е задържан за 24 часа.

Десетки студенти блокираха кръстовището на улица „Славянска“ и „Александър Хумболт“, където трагично загина 19-годишната студентка Фатиме Колашева от с. Дагоново, община Белица. Учащите се в университета се събраха и оформиха жива верига около мястото на трагедията, за да засвидетелстват своята съпричастност. Всички паднаха на колене и отдадоха почит към загиналото момиче. Някои от тях носят и запалени свещи.

Димитър Лумбев коментира в социалната мрежа: „Сутринта минах оттам минути след като беше станал инцидентът, беше ужасна гледка. Как е карал този, като там е изкачване и е толкова тясно, че в повечето случаи се изчаква насрещното движение. Камионът беше на 20 метра от произшествието, при условие че е бил натоварен, на изкачване с колко трябва да караш, за да не спреш. Трагедия голяма, лека му пръст на момичето”.

Улица „Славянска“ е една от най-натоварените в града и минава над студентските общежития. От години хората в Благоевград алармират за масово каране с превишена скорост и неправилно паркиране на десетки автомобили по пътната артерия, най-вече около заведенията, което опасно намалява видимостта за пешеходци и шофьори.

Кметът на община Белица Радослав Ревански е уведомил бащата на момичето, който е преподавател в училището в града.