200 полицаи и жандармеристи на мача „Пирин” – „Левски” тази вечер, на помощ идва и подкрепление от СДВР

От МВР - Благоевград увериха, че са си взели поука от допуснатите грешки през миналата година

Над 2000 фенове на „сините” пристигат от София, за да подкрепят своите на ст. „Христо Ботев”

 

Над 200 полицаи и жандармеристи ще охраняват тази вечер дерби срещата между футболните „Пирин” и „Левски”. Мачът започва на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград в 21 часа в петък и се очаква над 2000 привърженици на „Левски” да пристигнат, за подкрепят софийския тим. Благоевградските полицаи и жандармеристи ще получат подкрепления и от столичната СДВР.

Крутите полицейски мерки се взимат след сблъсъците през пролетта на 2016 г. между полицаи и фенове на „Левски“, когато в мелето пострадаха 11 униформени, двама от които постъпиха на лечение в хирургията на благоевградската болница. В схватката пострадаха и 3-ма левскари. След тогавашния мач между двата отбора, завършил 1:0 за гостите от София, чак в Дупница бяха настигнати и задържани 11 от феновете на „Левски”, участвали най-активно в сблъсъка и заснети с видеокамери.

Главен инспектор Димитър Ичев, началник-сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция към ОД на МВР – Благоевград, увери журналистите, че са си взели поука за допуснатите грешки и са готови за всякакви изненади.

„Очакваме над 2000 фенове на „Левски” от София и фенклуба от Благоевградска област. Освен в клетката за гости ще ги настаняваме и в сектора с буквата „Н“, който и без това е буферна зона. Ще има отворени две допълнителни каси само за запалянковците на „Левски“, които ще минават през две КПП-та, преди да влязат на стадиона. Няма да се допускат малолетни и непълнолетни без възрастен придружител, както и лица в нетрезво състояние или носещи забранени предмети. Пропускателни пунктове ще бъдат разположени и на входовете на Благоевград”, заяви той.

Активизираха се и феновете на „Пирин”, които отправиха писмена молба до кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов да им разреши шествие преди мача. Около 500 ултраси на „орлетата” ще тръгнат в 19,30 часа от Младежкия дом към стадиона. За да не се засекат двете агитки, четири улици – „Стефан Стамболов“, „3 март“, „Теменуга“ и „Христо Чернопеев“, ще бъдат затворени след 19,30 часа. Потокът от коли ще бъде пренасочван през ул. „Митрополит Борис“, обясни полицейският шеф.

Мачът започва в 21.00 часа. Цената на билетите е 6 лева. Има предварителна продажба на билети, като касата на главния вход на стадиона отваря в 17.00 часа.

“Напомняме на привържениците на „Пирин”, че не се допускат бутилки с минерална вода. На чешмите на територията на “Христо Ботев” отново ще бъдат поставени безплатни чаши”, съобщиха от ОФК “Пирин”.