Sunday, July 14, 2024
HomeРегионГоце Делчев2000 души се веселиха на първия фестивал „ Да пеем песни от...

2000 души се веселиха на първия фестивал „ Да пеем песни от сърце, да тропнем Орцево хорце“

Красивото село Орцево, в община Белица събра около 2000 участници и гости, които до късно вечерта съпреживяха Първия фолклорен фестивал под мотото : „ Да пеем песни от сърце, да тропнем Орцево хорце“.

Фолклорният-събор-фестивал откри кметът на Община Белица Радослав Ревнаски, а официалните лица поздравиха гостите на събитието и пожелаха на всички участници успешно представяне и отново да се връщат за да съхраняват, развиват и популяризират фолклорната традиция на България, предпоставка за създаване и развитие на форум за изява на това изкуство, което да се провежда всяка година в Орцево – място, потънало в зеленина  и необятен небесен простор.

Съборът-фестивал започна в 10.00. където на специално подготвената сцена се изявиха 20 фолклорни ансамбли, групи, солисти и дуети от общините  Велинград, Белица, Якоруда, Гоце Делчев и многобройни състави и изпълнители  от Северна България. Кръшни хора се извиваха до късно вечерта на просторните поляни. Роднини, приятели и близки от цяла България се срещнаха за да се поздравят и разкажат за  родовата памет, която да се знае и помни от  поколенията им.

RELATED ARTICLES

Most Popular