22-ма скиори и борци с медали завършват с отличие Спортното училище в Самоков, Никол Николова, Петя Стойчева, Мартин Кирилов с награди по 700 лв. за есета

12-и „а“ с класен ръководител Ваня Стойчева ще целуне училищното знаме за последно на 24 май

22-ма ученици от 12-и „а“ клас с класен ръководител Ваня Стойчева от Спортното училище в Самоков ще целунат школското знаме и ще чуят последния учебен звънец на 24 май. Много от тях са първенци в ученически състезания и олимпиади. Никол Крумова Николова е баскетболистка. Спортът я е научил на дисциплина и е пълна отличничка. През годината участва в олимпиада по философия, една от най-добрите е в Самоков, а и бе класирана сред първите в конкурс на СУ „Св. Климент Охридски“. Никол получи награда от 700 лв. от фондация, насърчаваща ученици с постижения за есе.

Награди от 700 лв. получиха също Петя Петрова Стойчева и Мартин Венциславов Кирилов. Петя тренира ски бягане в СУ „Никола Велчев“ – Самоков. Тя спечели отличие и финансова подкрепа за своето есе в областта на литературата. Мартин Кирилов тренира борба и е от Перник. „Много силни изяви има, много е отговорен“ – казва за него класната му и заместник-директорка на СУ „Никола Велчев“ Ваня Стойчева. Много са отличията му през годините от републикански първенства.

Сред пълните отличници от 12-и „а“ клас също е Александрина Николаева Кашинова. Младата дама може би ще тръгне по стъпките на най-добрите жени в борбата. Вече има много шампионски титли и медали и се отличава с изключителна упоритост. С пълно шест завършва Спортното училище в Самоков и Георги Николаев Околски. Той е първенец в много надпревари по ски алпийски дисциплини, включително от състезание, проведено в Хърватска.

Сред отличниците на СУ „Никола Велчев“ – Самоков са още Мартин Стоянов Гергинов – един от най-силните в борбата. Със сигурност той ще радва и в бъдеще своя амбициозен баща – картофен бос от Самоков. Пръв в успеха е и Янко Георгиев Георгиев. На него се възлагат надежди да продължи славата на самоковските традиции в ски алпийските спускания.

„Бяха добър клас, разбирахме се. Имах само пет момичета в него, останалите бяха момчета. Пожелавам им здраве, успех и късмет в живота и в амбициите им. Догодина взимам пети клас, ще ми липсват абитуриентите, но тези емоции са част от призванието на учителя“ – сподели пред в. “Вяра“ класната на 12-и „а“ Ваня Стойчева.