Да се провери дали шефът на Агенция „Митници” Георги Костов и жена му са в конфликт на интереси. За това призоваха митнически служители пред Фрог нюз.

За първи път митничарите решават да разкрият не само да семейната връзка на Костов, но и професионалната им обвързаност. Ето какво обясниха те: Жена му се казва Нина Костова. Тя отговаря за това, кои стоки да се пуснат на митница. Тя в друга държавна агенция, Агенцията по метрологичен и технически надзор – ДАМТН и е началник на отдела, който определя дали стоката може да премине митница или не.

Може да се направи така, че “добрите” фирми да внасят стоки лесно, а “лошите” да са наказват. Имайки предвид, че българската митница е външна за Европейския съюз, можем само да си представим за какво става дума”, възмутиха се подчинените на Костов.

Преди няколко дни Фрог алармира, че като новоназначен шеф на митниците, Костов издал заповед, с която възложил на директорите на дирекции да разписват документите. До този момент параф под тях слагали единствено директорите. Друг проблем за който сигнализираха медията ни от агенцията е, че виждали Костов само от дъжд на вятър.