Коли закъсаха сред острите завой на ужасно хлъзгав по път Говедарци-Мальовица, викнаха: ” Автомагистрали Хемус” само отчитат дейност!

 

Хаос в събота на пътя за Мальовица: Сняг, лед, непочистен път за к.к. Мальовица, съобщиха възмутени туристи

Светослав Джоргов отговорник и направление на фирмата по поддръжка на пътя: Температурите са положителни, няма сигнали при нас, преди два дни колегите опесъчаваха

Марияна Вучова

Леки автомобили закъсаха заради заледения път и блокираха движението на пътя за Мальовица , тази сутрин. Непочистения  път  причини и лек пътен инциденти. За инцидента водачите на превозни средства обвиняват пътните служби.

„Пътят Говедарци- Мальовица – неопесъчен и ужасно хлъзгав. Не срещнахме нито една почистваща машина по пътя. Обадих се на служител от Републиканска пътна мрежа на стационарен номер и подадох сигнал. Дежурният беше изненадан, че е в такова състояние.“ Съобщи  възмутен  турист за „Вяра“ представил се за Видров  от Варна. „ Защо не е създадена нужната организация от фирмата изпълнител по опесъчаването на пътя? Провали ни се програмата заради лошите пътни условия и с оглед на безопасността ни  се върнахме обратно.“ , добави още Видров.   Изпратени са и  снимки от пътя, на които се вижда лед и сериозно количество сняг по платното.

Резултатът – километрични опашки и изнервени шофьори. Заради непочистения път се е стигнало след  лек инцидент със самокатастрофирал водач на МПС. Шофьорът на МПС-то също обвини фирмата, която трябва да поддържа пътя.

Потърсихме за коментар фирмата изпълнител за зимната поддръжка на Републиканска пътна мрежа по пътищата Самоков – Ихтиман; Самоков – Говедарци – Мальовица; Самоков – Дупница . Разговаряхме с отговорник направление  Светослав Джоргов . Ето какво сподели  той:

“ Няма получен сигнал при нас. След като няма такъв сигнал ние няма какво да направим. Преди два дни,  вчера и онзи ден пътя е опесъчаван.Тази сутрин нямам информация дали пътя е опесъчен. Ако има подаден сигнал ние веднага реагираме . Телефоните  за връзка сме ги предоставили на всички хотели и ресторанти в курорта. Обходи  се правят непрекъснато. Предполагам, че колегата е ходил до Говедарци , видял е , че пътна обстановка е добра и се е върнал. Незнам каква е ситуацията сега веднага ще тръгна и ще проверя. Температурите са положителни , не е валяло сняг, но машината веднага ще излезе и ако е необходимо ще опесачи. Пътя никога не е така добре подържан до сега , както ние го поддържаме. Може и да имаме пропуск.  При положителни температури ако започнем да излизаме на нас няма кои да ни плати. Когато има сигнали  винаги сме се озовали. Ние подържаме пътя за Ихтиман и пътя за Дупница.  Подизпълнители сме на фирма “Автомагистрали“  , заяви Светослав  Джоргов  за „Вяра“