ГЕРБ съветникът Андрей Павлов: Община Перник има 5 млн. лв. инвестиции

Владислав Караилиев

През 2017 година Община Перник има реализирани 5 млн. инвестиции. Да се говори за нула планирани инвестиции за годината е несериозно твърдение. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ-Перник Андрей Павлов в отговор на  обвинение от страна на общински съветник от БСП за лошото финансово състояние на Общината. Той обясни, че голяма част от заемите, които Община Перник  рефинансира, са с цел погасяване на стари задължения. Те са продиктувани от лошото финансово положение, в което беше оставена от предишните ръководства и натрупани задължения, които висят от години и не дават възможност тя да функционира нормално.

„Община Перник дължи близо 3.5 млн. лева към НАП. Тези задължения не са натрупани от сегашното ръководство. Те са натрупани от предишните ръководства, които са от левицата“, подчерта зам.-кметът Владислав Караилиев. Той обясни, че Община Перник дължи близо 4.5 млн. лева отчисления, които също не са от настоящото управление. Задълженията към „Топлофикация-Перник“ също са от минал период.
„Вместо да си отправяме обвинения, нека направим всичко по-силите си, за да стабилизираме общината. Това ще се случи чрез заплащане на всички сметки, които са натрупани и търсене на нови приходи, за излизане от сегашното състояние“, призова Караилиев.