В понеделник продължава ремонтът на пътя през Владая и работа в участъка от Александровия мост до паметника на Войнишкото въстание

 

От обяд на 16 октомври – понеделник, продължава ремонтът на участък от път I-1 (Е-79) София – Перник, през прохода Владая. Днес завършиха предвидените строителни дейности в отсечката от „Черния кос“ до паметника на Войнишкото въстание и в събота и неделя няма да се извършват ремонтни работи, за да не се затруднява трафика.

От началото на следващата седмица без спиране на движението ще се ремонтира отсечката от Александровия мост до паметника на Войнишкото въстание.Трафикът ще се регулира със светофарна уредба. Превозните средства ще преминават в платното, в което в момента не се извършват строителни дейности.

АПИ препоръчва на шофьорите да използват алтернативния маршрут по АМ „Люлин“, където за улеснение на трафика в участъка след тунел „Мало Бучино“ сутрин има две ленти за София, а следобед две за Перник. Целта е повишаване безопасността на движение в отсечката, по която в момента се извършва аварийно обезопасяване на скатове и превозните средства преминават двупосочно в платното за София.

В работните дни и в неделя сутрин от 6 ч. до 9 ч. в участъка от 5-ти до 11-ти км на АМ „Люлин“ има две ленти за София и една за Перник, а следобед от 16 ч. до 19 ч. има две ленти за Перник и една за София.

През останалата част от денонощието по АМ „Люлин“, включително и в събота, движението се извършва двупосочно в платното за София.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват пътната сигнализация.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.