24 играчи картотекира ФК “Велбъжд” за новото първенство в Югозападната Трета лига, 9 са новите имена

ФК "Велбъжд"

Кюстендилският тим посреща “Пирин” (Разлог) в събота, проблеми с няколко контузени футболисти

Отборът на ФК “Велбъжд” картотекира 24 играчи за започващото в събота, 11 август първенство в Югозападната Трета лига. Девет от тях са нови имена, които идват от 9 различни клуба. Това са Михаил Шилдаров („Академик“ – Сф), Деян Владимиров („Локомотив 2016 Сф), Роберт Тодоров (Германея“ – Сап. баня), Ивелин Димитров („Локомотив“ – Сф/, Ангел Павлов (ФК „Ком“ – Годеч), Емил Влахов, Мартин Димитров („Славия“ – Граница), Георги Георгиев („Ботев- Лозно/ и Любомир Александров („Елешница“ – Ваксево).

При завръщането си в групата, “Велбъжд” посреща един от силните тимове, този на “Пирин” (Разлог), в чийто състав са и двама бивши играчи на “Велбъжд” – Боян Стойнев и Адриян Бачовски. Двубоят е от 18 часа на стадион “Осогово”. За краткото време, което кюстендилци имаха преди баража, който ги върна в групата и началото на сезона, успяха да изиграят едва три проверки, в които записаха победа и две загуби.

“Велбъжд” отстъпи пред “Марек” с 2:4, победи с 2:1 мексиканската мениджърска агенция “Фут Бико” и загуби с 5:2 от “Младост” в Босилеград, като в срещата са играли всички налични футболисти.

Наставникът на кюстендилци Анатоли Бачовски има проблеми с няколко контузени футболисти и до последно няма да се знае дали ще може да разчита на тях. Сред тях са вратаря Кирил Кирилов, който ще е и капитан на тима, както и Радостин Джогански.

“Няма да се предаваме. Знам с какво съм се захванал и че много закъсняхме с подготовката, но така стоят нещата. Дано в събота всичко премине положително за нас”, каза Бачовски.