Племенница на ромския еврокомисар Петко Асенов- Цонка в Индия за „Мис Свят Глем“

“Нашето момиче от Видин Цонка Милчева ще участва на Конкурс в Индия ”МИС СВЯТ КАРАСОТА” и ще представлява България на 27 април, моля да подкрепим и да гласуваме на сайта на организаторите и да и пожелаем успех, призова Петко Асенов, председател на Националния център за развитие на ромите.

“Цонка живее в Германия от 10 години със семейството си. Говори перфектно немски, танцува превъзходно, малко е притеснителна и се смущава да говори пред камери и публични мероприятия. Племенница ми е, далечна роднина, но баба и и дядо и живеят до моя дом във Видин, много се тачим. Много искам Цонка да прослави България. Родителите и не я пускаха, но тя реши и тръгна на своя глава. На 19 години е и сега се стяга да кандидатства в университет в Германия.” – каза още Асенов и даде линк към сайта за гласуване онлайн: http://poll.uniquetimes.org 

За малко българската претендентка Цонка Милчева за световния конкурс „Мис Свят Глем“ да не замине, тъй като не знаела английски език, ядосани са организаторите начело с Венета Кръстева. Часове след като стана ясно, че пропада самолетният й билет, хотелското настаняване и представянето на България в Индия, проблемът се разреши от световната организация на „Мис Свят“ и консула на Индия в България.

“Ще науча и английски език, щом знам немски, защо да не проговоря и на английски, но никъде до сега не е имало конкурс с подобно условие, което е странно. Сега още повече съм амбицирана” – каза за вестник ВЯРА красавицата, която рони сълзи на летището усмихната.