30 възпитаници на СК „Патриот“ си изкараха чудесно на 6-дневен лагер на Владичина поляна

Малките дупничани се учиха на полезни навици далеч от телефоните и модерните технологии

Кирил Чакъров, Ани Минкова, Красимир Сулев и Драгомир Кацаров показаха тънкостите на кикбокса на бъдещите шампиони

СК „Патриот“ направи своя традиционен лагер във вила „Владичина поляна“ за осма поредна година. Участие в него взеха общо 30 човека, като лагерът представляваше казармен ред.

През всичките 6 дни възпитаниците на дупнишкия клуб ставаха точно в 7 часа сутринта, след което следваше строева подготовка и физическа зарядка.
„Ежедневно децата бягаха по 10 км до мястото, където телефоните имат сигнал. Там, където беше лагерът ни, няма обхват и това беше хубаво, защото така се откъсваха от технологиите, които иначе постоянно са с тях. Когато стигнеха до мястото със сигнал, телефоните им се даваха за известно време и след това отново ги връщаха. По време на лагера много наблягахме на това децата да придобият най-различни навици и да стават по-самостоятелни. Трябваше да се грижат за личната си хигиена. Всеки ден храната се приготвяше от тези, които бяха дежурни в кухнята. Те приготвяха закуските, обедите и вечерите, а след това миеха чиниите и приборите. Това беше полезно както за децата, така и за родителите. Тези навици трудно се изграждат у дома в това забързано ежедневие. Повечето родители глезят децата и това не помага на никого“, коментира пред „Вяра“ президентът на СК „Патриот“ Кирил Чакъров.

Разбира се, треньорският щаб е наблягал и на различните специални занимания за техника и физическа издръжливост. Наставниците Кирил Чакъров, Ани Минкова, Красимир Сулев и Драгомир Кацаров показваха тънкостите в кикбокса на бъдещите шампиони.

„Следобед в 18 часа имахме тренировка. В голямото пространство пред базата провеждахме спаринги с ръкавици, подготовки с лапи и други упражнения.
В последния ден направихме голям преход до Рилския манастир, който беше с дължина 24-25 километра. Там запалихме свещички за здравето на всички и за успех на клуба. Като за финал направихме лагерна вечер с голям огън, децата събраха дървата сами и подготвиха всичко. Играхме народни хора и пяхме патриотични песни, а накрая пуснахме заря. Всяка година оставяме по нещо на хижата – през последните две построихме там лост за набирания и успоредка. Тази година пък закачихме едно голямо българско знаме на един висок стълб. Така всеки гост или минаващ от там турист ще види как гордо се вее националният ни трибагреник“, завърши Кирил Чакъров.

Димитър ИКОНОМОВ