3200 лв. дарения събраха за 12 часа в Кюстендил

Тони Костов
  • В помощ на болния Тони Костов се организира и футболен турнир

 

3197,41 лв. плюс 20 евро е събраната сума в дарителската кутия на площад “Велбъжд” в подкрепа на 20-годишния Тони Костов, отчетоха организаторите. За пореден път кюстендилци се обединиха в помощ на болния млад мъж, който се нуждае спешно от трансплантация на костен мозък. Организаторите изразиха благодарност към всички за доверието и за съпричастността. Благотворителните акции продължават. В ход е организирането и на футболен турнир „Да помогнем на Тони“ в Кюстендил. Той ще се проведе на 20 април от 11 часа на футболното игрище в Общинския плувен комплекс. За участие могат да се записват мъже и жени, като крайният срок е до 14 април, като таксата за участие е 20 лв. На място ще бъде поставена и кутия за дарения.

За 12 часа в кутията постъпиха малко над 3200 лв.

„Футболът и благотворителността по традиция вървят ръка за ръка. В трудни моменти винаги трябва да сме сплотени. А какъв по-добър начин да стане това, ако не като поспортуваме заедно. Нека превърнем деня в спортен празник за нашия град и с това да помогнем на един човек в нужда – безвъзмездно! За да го направим възможно, са ни нужни само малко ентусиазъм и много, много позитивно настроение, което да изпратим на Тони и неговото семейство“, обявиха организаторите на благотворителната инициатива.

20-годишният Тони Костов страда от остра лимфобластна левкемия (prо-B ALL). Картината около трансплантацията на Тони е доста неясна. Според близките му те се въртят в затворен кръг. „Получихме писмо от Министерството на здравеопазването, в което ни съобщават, че за да получим отговор на искането ни за формуляр S2, ще трябва Тони да се впише в служебния регистър на Изпълнителна агенция по трансплантация (ИАТ). Направихме консултация със специалист, който има право да включи Тони в този регистър, и ни беше обяснено, че той трябва да е в България, да продължи лечението си тук и съответно да бъде направена трансплантацията тук, ако те не решат друго. Разбирате ли в какъв затворен кръг се въртим и не намираме изход… това не е вариант за Тони, защото неговият шанс за живот не е в България за съжаление. След становището на Министерството на здравеопазването Тони не може да получи и DMS. Чакахме месец, за да получим този отговор, сега ще направим всичко възможно, за да включим Тони в този регистър, за да имаме някакъв шанс поне да получим финансиране. Левкемията не е грип, левкемията убива безпощадно! Аз знам, че държавната ни администрация разполага с много време да преценява и да решава, но Тони няма време, Тони е на границата между живота и смъртта“, обявиха още близки до 20-годишния кюстендилец. Офертата за трансплантация е 220 000 евро, а по сметката на Тони има близо 155 000 лв.

Ето как можете да помогнете на Тони Костов!

Дарителска сметка

IBAN BG25 SOMB913010661562 01

BIC SOMBBGSF

Общинска банка

Титуляр: Тони Тончев Костов

PayPal anatoli.kostov@gmail.com