Община Благоевград подготви богата програма

за предстоящите Великденски празници.

На 30 април 2021 г., Разпети петък, от 21.00 часа, с участието на Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим ще се проведе Литийно шествие от храма „Въведение Богородично“ – площад „Македония“ – площад пред МОЛ „Ларго“ – храм „Въведение Богородично“.

На 1-ви срещу 2-ри май, когато свещениците известяват най-великото чудо, Възкресение Христово, благоевградчани ще станат свидетели на уникално светлинно шоу. Точно в полунощ 33-метровият православен мемориален кръст „Памет и вяра“ над града ще бъде озарен в различни цветове.

Министерство на вътрешните работи, звено „Общинска охрана и обществен ред“, доброволци от Доброволно формирование „Георги Измирлиев- Македончето“ към Община Благоевград съвместно със Съюза на българските спасители ще обезпечат провеждането на светата литургия и провеждането на събитията в празничната нощ, за да осигурят спокойствието на миряните. От 11.00 часа на 2-ри май 2021 г.

Биг Бенд Благоевград с участието на ученици от Вокално студио „Фа Диез“, музикално училище „PRESTO“ и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград ще зарадват жителите и гостите на града с празничен Великденски концерт, който ще се състои на площад „Македония“.

Събитията ще се проведат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.