33 са случаите на COVID-19, потвърдени у нас през последните 24 часа

През последното денонощие за новия коронавирус са изследвани 1432 проби, от които 33 са дали положителен резултат. Тази информация съобщи днес секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.
С това потвърдените в България случаи на COVID-19 стават 2292. Излекуваните лица, при които е била констатирана коронавирусна инфекция, са 684.
Случаите, регистрирани през последните 24 часа /общо 33/, са разпределени по области, както следва: Благоевград – 3; Видин – 3; Враца – 2; Пазарджик – 3; Плевен – 4; Сливен – 3; София – 12; Ямбол – 3.
Настанените в лечебни заведения пациенти, при които е доказан новият коронавирус, са 285. От тях 33-ма се намират в интензивни отделения и клиники.
При общо 246 лица-медицински персонал е потвърден COVID-19. Два нови случая са установени в област Враца и в област Плевен.
116 са починалите лица, при които е констатиран новият коронавирус. В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починал мъж на 71 г. от дома за стари хора в с. Гара Орешец. Пациентът е страдал от хронична сърдечна и хронична бъбречна недостатъчност. В столичната болница „Света Анна“ е починала 92-годишна жена от дома за стари хора в гр. Кула, която е страдала от артериална хипертония и стеатоза на черен дроб. В МБАЛ-Търговище е починал мъж на 53 г. Към момента няма данни пациентът да е имал придружаващи заболявания. Четвъртият съобщен смъртен случай е на 36-годишен мъж, починал в МБАЛ-Ямбол. Той е имал декомпенсиран диабет.
Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.