34-ма състезатели мериха сили по планинско колоезденe в Петрич

34-ма състезатели по планинско колоездене от четири държави – България, Франция, Швейцария и Великобритания, записаха силно участие в поредното издание на Petrich DH по трасето за спускане „Папреница“ (3 км) в планината Беласица. Състезанието е част от календара на Международния колоездачен съюз (UCI) като състезание от 2-ри клас и носи точки за световната ранглиста.

При жените на първо място с най-добро време се класира Деница Тошева, при младежите 15-16 г. Роберто Василев, категория 17-18 г. петричанинът Димитър Мазнейков-Дидо.

При оспорвана надпревара на атрактивното планинско трасе „Папреница“ при мъже „Елит“ крайното класиране се подреди: първо място за Готие Лонк, сребро за Стивън Гатев и бронзов медал за нашето момче – петричанинът Димитър Мазнейков-Дидо. Организаторите на авторитетната надпревара изразиха благодарност за подкрепата, оказана отново от кмета Димитър Бръчков, и последователната работа за утвърждаването на Петрич като сериозен партньор на Българската федерация по колоездене. Петрич е домакин на надпревари по планинско колоездене от този ранг за седма поредна година. На местно ниво организация подема клуб „Виво“.