Отложи се изборът на треньор на националите, спряха волейболните мачове

 

Любомир Ганев е новият президент на Българска федерация волейбол. Досегашният вицепрезидент събра 82 гласа от 82 възможни. Делегатите гласуваха президентът на БФВ да ръководи федерацията максимум 2 мандата от по 4 години.

 

Вижте всички членове на Управителния съвет:

Любомир Ганев

Илия Динков

Евгени Иванов

Красимир Илиев

Борислав Кьосев

Сашо Йовков

Ивайло Константинов

Петър Кънев

Иван Сеферинов

Пенчо Ангелов

Людмил Найденов

Александър Попов

Христо Драмов

Владимир Николов

Александър Александров

Милко Багдасаров

Огнян Томов

Давид Давидов

Верка Николовa

Димитър Златанов

Тодор Дапев

Радко Тумбев

Васил Аргиров

Витка Дончева

Живко Желев

Очакваното решение за избор на нов треньор на мъжкия национален отбор по волейбол от новото ръководство на федерацията бе отложено. Причината за това е наложеното мнение, че в условията на кризата, породена от пандемията от коронавирус, няма нужда да се бърза. Президентът Любо Ганев заяви, че в тези условия е преценено, че е по-добре да не се прибързва с избор на треньор, като това се очаква да стане на следващото заседание на Управителния съвет.

Отложени са и решенията за избор на други национални треньори за подрастващи.

Същевременно стана ясно, че всички волейболни мачове в България се спират до второ нареждане. Волейболната федерация публикува следното съобщение: “Във връзка с обявеното извънредно положение от Народното събрание на Република България, Българска федерация по волейбол обявява, че се спират всички волейболни мачове на територията на България до второ нареждане.”