Община Дупница дава по 1 500 лв. за инвитро на 12-те двойки, подали документи

Крум Милев

 

Крум Милев

Всички 12 двойки, които подадоха документи до община Дупница за финансова помощ за инвитро процедури, са одобрени. “На второто си заседание в петък комисията с председател д-р Кирил Кирилов разгледа документите на кандидатите и е установено, че всички отговарят на условията. Докладната за отпускането по 1500 лева на двойките с репродуктивни проблеми ще бъде внесена още на тази сесия на Общински съвет – Дупница”, съобщиха от пресцентъра на кметството. „В бюджета са заложени 15 000 лева, а нужната сума е с 3 хиляди лева повече. Кметът на Дупница инж. Чимев потвърди, че нужната сума ще бъде отпусната от бюджета, за да се финансират всички 12 двойки. В крайна сметка говорим за нищожни пари, резултатът от които е безценен. Искаме още на следващата редовна сесия да бъде утвърдено това, за да не губят хората време в преследване на мечтата си – да имат своя рожба”, коментира зам.-кметът и секретар на комисията Крум Милев.
Това е 5-ата кампания за подпомагане на такива двойки от общината, като 26 са бебчетата, които е известно досега, че са се появили на бял свят с финансовата помощ от кампанията.

“Няма как да знаем колко точно са, защото някои родители не желаят да споделят, което е разбираемо. Но по-важното е, че има резултат, което радва всички ни, защото това са бебетата на Дупница”, заключи Милев.