Футболистите на ФК „Динамо Загреб“ отново ще бъдат в Благоевград за участие в V юбилейно издание на Международен детски футболен турнир. През 2016 година играчите на гранда, родени през 2004, спечелиха финал заедно с „Цървена звезда“, които станаха финалисти за набор 2003. Спортистите от една от най-добрите школи в Европа за втора поредна година избраха да покажат умения в Благоевград, заради отличните условия и възможности, които предлага общината.
ФК „Динамо Загреб“ е елитна школа, дала на световния футбол играчи от най-висок ранг. Част тях са играли за „Реал мадрид“, „Ювентус“ , „Манчестър сити“ и др.
В V юбилейно издание на Международен детски футболен турнир ще мерят сили 16 отбора от водещи европейски школи. Турнирът ще се проведе в периода 28 август 2 септември 2017 г. Той се организира от Община Благоевград, съвместно със ЗС на БФС, като с всяка изминала година, събитието става все по-мащабно и към него проявяват интерес все повече български и чужди отбори.
Турнирът е за деца, родени през 2003 и 2004 година и е в памет на легендарния вратар на “Пирин” – Христо Христов – Бараката. Основната цел на Община Благоевград е турнирът да събере млади футболисти от различни краища на Европа, които да се състезават по най-високите европейски стандарти, като се насърчава честна игра, приятелство, култура и висок морал, които да допринесат за тяхното развитие.